Yoghurtsoppa (Ashe mast)
.jpg)
Ashe mast är en yoghurtsoppa med persiska toner som får sina exotiska smaker av bland annat mynta, dragon, koriander, ingefära och färska örter. Matigheten får du från kikärter, bönor och grötris som tillsammans med yoghurten blir krämiga och goda.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl torkade kikärtor
1/2 dl torkade kidneybönor eller röda bönor
1/2 dl grötris
1 1/2 l vatten
1 purjolök (à ca 300 g)
1 knippe persilja (1 knippe motsvarar ca 50 g)
1 stor lök (à ca 150 g)
125 g fryst tinad spenat
1/2 dl torkade gröna linser
25 g smör eller margarin
ca 1 msk torkad mynta
1/2 dl grovhackad färsk timjan, mynta och oregano
1/2 msk torkad dragon
1 krm svartpeppar
1/2 krm gurkmeja
1/2 krm malen koriander
1/2 krm malen ingefära
salt
3 - 4 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
12:00:00
00:30:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stOm man inte vill kika kikärtor hur mkt tar man då av konserverade?
Mitra
Alldeles för mycket salt!! Måste vara del på receptet! !
Annika
Hej Annika! Tack för din kommentar. Nu har vi sett över receptet och förtydligat att det är torkade baljväxter och uppdaterat både text och mått på salt och grönsaker. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
På tok för mycket salt tycker jag. Först ska man tillsätta en 1/2 matsked sedan 3/4 matsked. Det räcker med mindre än en matsked totalt sett tycker jag.
Johanna
Hej! Tack för hjälpen, nu har vi korrigerat i receptet. Liter är korrekt.
Ica
OBS att mängden vatten inte stämmer. DEt ska vara liter inte deciliter, visst?? Åtminstone så gör jag den så.
Moa
Detta är min favoritsoppa! Klart värt tiden det tar att göra den. Den är supergod och lätt att variera!
Moa