Yoghurtpannacotta med jordgubbar

78
0
Yoghurtpannacotta med jordgubbar

En ljuvligt god och somrig pannacotta på yoghurt som njuts tillsammans med färska jordgubbar. Det här receptet räcker till tio små pannacottor, perfekt efter en fullmatad midsommar med lunch, tårta och grill. Tänker man sig en mer klassisk dessertstorlek så räcker smeten till fem pannacottor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Yoghurtpannacotta med jordgubbar

Ingredienser

10 portioner
2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 dl matyoghurt (10 %)

Topping

2 l jordgubbar
2 msk socker
1 dl balsamvinäger
citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 904 KJ / 216 kCal
Fett 14 g
Salt 4 g
Kolhydrater 20 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden