Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gräddfilspannacotta med apelsin, vanilj och jordgubbsgelé

Recept på en lyxig och krämig dessert med smak av vanilj, apelsin och jordgubb. Du gör pannacottan av bland annat gräddfil, gelatinblad, grädde och jordgubbssaft. Utsökt att servera till efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, hälften i en bunke och hälften i en annan bunke.
  2. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg dem, stången och sockret i grädden. Koka upp och dra åt sidan. Lägg ner hälften av mängden gelatinblad i den varma grädden.
  3. Tvätta och riv skalet på hälften av apelsinerna, lägg det rivna skalet i grädden och blanda ner gräddfilen. Ta upp vaniljstången och häll pannacottan i 4 glas (för 4 port). Ställ in i kyl ca 1 timme för att stelna.
  4. Koka upp jordgubbsaftsaft och 1/2 dl pressad apelsinsaft (för 4 port). Lägg ner resten mängd gelatinblad, låt det smälta i den varma saften. Låt blandningen svalna något. Skär hinnfria klyftor av hälften mängd apelsiner. Lägg dem på toppen av pannacottan och häll på jordgubbsgelé.
  5. Ställ pannacottan i kylen så att gelén stelnar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl socker
  • 2 apelsiner
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl jordgubbssaft
Lägg till i inköpslistan