Kryddyoghurtpannacotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddyoghurtpannacotta

Ett härligt recept på kryddyoghurtpannacotta med en julig smak av bland annat kanel, anis och glögg. Du gör pannacottan av bland annat grädde, socker, gelatinblad och matyoghurt. Fantastisk att servera till efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen. Rör ihop den och matyoghurt. Häll upp i 10 små glas (för 10 st). Ställ i kyl ca 4 tim.
  3. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingon på pannacotterna och häll på lite lag.

Recept och foto framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 liten bit stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl matyoghurt
Lag
  • 3 dl röd lättglögg
  • 3 msk strösocker
  • ca 3/4 dl lingon
Lägg till i inköpslistan