Lakritspannacotta

161
5
Lakritspannacotta

Alla älskar en pannacotta – och det är busenkelt att göra den. Prova denna med en lite oväntad men mild ton av lakrits. Servera gärna med hallon eller andra favoritbär. Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Lakritspannacotta

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 msk socker
1 msk lakritspulver
1 msk vaniljsocker

Garnering

hallon
citronmeliss
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

161

Kommentarer

Birgitta

2023-02-07

En favorit även hos mig, men jag brukar halvera mängden lakritspulver och sedan lite hallon som jag kokat ihop med lite socker ovanpå.

Pernilla

2022-12-31

Lätt att göra men inte en favorit iallafall. En matsked lakrits pulver känns för mycket. Kanske godare med mindre lakrits pulver.

Eva

2016-10-08

Mycket gott bjuder ofta på denna efterrätt

Näringsvärde per portion

Energi 1962 KJ / 469 kCal
Fett 40 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 23 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden