Lakritspannacotta

Betyg 2.9 av 5.
161 personer har röstat
5
Lakritspannacotta

Alla älskar en pannacotta – och det är busenkelt att göra den. Prova denna med en lite oväntad men mild ton av lakrits. Servera gärna med hallon eller andra favoritbär. Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Lakritspannacotta

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 tsk lakritspulver
2 tsk vaniljsocker

Garnering

hallon
citronmeliss
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
161 personer har röstat

Kommentarer

En favorit även hos mig, men jag brukar halvera mängden lakritspulver och sedan lite hallon som jag kokat ihop med lite socker ovanpå.

Birgitta

2023-02-07

Lätt att göra men inte en favorit iallafall. En matsked lakrits pulver känns för mycket. Kanske godare med mindre lakrits pulver.

Pernilla

2022-12-31

Mycket gott bjuder ofta på denna efterrätt

Eva

2016-10-08

Näringsvärde per portion

Energi1962 KJ / 469 kCal
Fett40 g
Salt0.06 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Lakritspannacotta med turkisk peppar
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta med yoghurt och blåbär
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade lakritsmandlar
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallonmarmelad med lakrits
Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga