Lakritspannacotta
Alla älskar en pannacotta – och det är busenkelt att göra den. Prova denna med en lite oväntad men mild ton av lakrits. Servera gärna med hallon eller andra favoritbär. Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 tsk lakritspulver
2 tsk vaniljsocker
Garnering
hallon
citronmeliss
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1962 KJ / 469 kCal
Fett40 g
Salt0.06 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer
En favorit även hos mig, men jag brukar halvera mängden lakritspulver och sedan lite hallon som jag kokat ihop med lite socker ovanpå.
Birgitta
2023-02-07Lätt att göra men inte en favorit iallafall. En matsked lakrits pulver känns för mycket. Kanske godare med mindre lakrits pulver.
Pernilla
2022-12-31Mycket gott bjuder ofta på denna efterrätt
Eva
2016-10-08