ÖVER 60 MIN | Medel

Lakritspannacotta

Alla älskar en pannacotta – och det är busenkelt att göra den. Prova denna med en lite oväntad men mild ton av lakrits. Servera gärna med hallon eller andra favoritbär. Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Koka upp vispgrädde, socker och lakritspulver (löst i lite vatten) i en kastrull under vispning. Ta av från plattan och rör ner vaniljsocker.
  3. Krama ur gelatinbladen och vänd/vispa ner i smeten. Häll upp i 4 portionsglas (för 4 port) och låt stelna i kylen ca 3 timmar.
  4. Garnering: Garnera med hallon och citronmeliss, och pudra gärna över lite florsocker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 msk vaniljsocker
Garnering
  • hallon
  • citronmeliss
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1962 kJ / 469 kCal