Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung
Lyxig grekisk twist på en italiensk favoritdessert. Genom att blanda grekisk yoghurt i gräddkrämen blir pannacottan rejält krämig och fyllig i smaken. Toppa med säsongens bästa citrusfrukter, hackade pistaschnötter och en god honung att ringla över.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
6 portioner
Pannacotta
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 dl grekisk yoghurt (10 %)
3 - 4 citrusfrukter (t ex. grape, blodapelsin, sweetie och ugli)
Till servering
ca 1/2 dl varm honung
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 361 kCal
Fett24 g
Salt0.05 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentar
Vi älskar denna fantastiska efterrätt!!!!Den bästa någonsin.
Anne-charlotte
2023-01-03