Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung

Lyxig grekisk twist på en italiensk favoritdessert. Genom att blanda grekisk yoghurt i gräddkrämen blir pannacottan rejält krämig och fyllig i smaken. Toppa med säsongens bästa citrusfrukter, hackade pistaschnötter och en god honung att ringla över.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner gelatinbladet. Låt svalna ca 10 minuter och rör sedan i yoghurten och sila.
  2. Häll pannacottan i 6 glas (för 6 port). Ställ kallt minst 4 timmar.
  3. Skala citrusfrukterna med kniv, se till att få bort allt det vita. Skär ut hinnfria filéer.
  4. Till servering: Värm honungen i en liten kastrull eller i micro. Toppa med citrusfiléer och pistagenötter ringla över den varma honungen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och grädde.
Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 4 citrusfrukter (t ex. grape, blodapelsin, sweetie och ugli)
Till servering
  • ca 1/2 dl varm honung
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1508 kJ / 361 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept