Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung

186
0
Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung

Lyxig grekisk twist på en italiensk favoritdessert. Genom att blanda grekisk yoghurt i gräddkrämen blir pannacottan rejält krämig och fyllig i smaken. Toppa med säsongens bästa citrusfrukter, hackade pistaschnötter och en god honung att ringla över.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung

Ingredienser

6 portioner

Pannacotta

2
gelatinblad
3 dl
vispgrädde
3/4 dl
strösocker
2 dl
grekisk yoghurt (10 %)
3 - 4
citrusfrukter (t ex. grape, blodapelsin, sweetie och ugli)

Till servering

ca 1/2 dl
varm honung
1/2 dl
hackade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och grädde.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

186

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1508 KJ / 361 kCal
Fett 24 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept