Marsipanmousse med apelsinsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marsipanmousse med apelsinsallad

En fantastiskt fluffig marsipanmousse är en riktigt läcker dessert som gärna serveras med en sallad av apelsiner, pistagenötter och citronmeliss. Lägg upp på ett stort, vackert fat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Riv marsipanen, koka upp marsipan och mjölk under omrörning. Rör ner gelatinbladen i marsipanmjölken så att de smälter.
  3. Vispa äggulor och socker. Rör ner marsipanmjölken i äggulesmeten. Ställ bunken i kallt vatten. Rör då och då så att smeten blir kall.
  4. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i marsipansmeten och smaksätt med bittermandelarom. Häll upp i en form eller skål. Låt stå i kylskåp att stelna.
  5. Skär av skalet från apelsinerna och skiva dem. Hacka nötterna grovt.
  6. Lägg apelsinskivorna på ett uppläggningsfat och skeda över marsipanmousse. Strö över nötterna och garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och -grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 apelsiner
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 kruka citronmeliss
Marsipanmousse
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 200 g marsipan
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 droppar bittermandelshushållsarom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1588 kJ / 380 kCal
Läs mer om näringsvärden