Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurtmarinerad kotlett

Dessa mumsiga kotletter blir supergoda av att yoghurtmarineras några timmar före du steker dem. Bjud på ditt marinerade kött ihop med couscousröra och en krämig sås av avrunnen yoghurt med söt honung, vinäger, vitlök, örter och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Skala och skiva löken. Blanda yoghurten med lök och kryddor i en skål.
  2. Lägg kotletterna och vänd runt så att marinaden täcker allt kött. Ställ kallt i ca 2 tim.
  3. Häll yoghurten till såsen i ett kaffefilter och låt stå i rumstemperatur ca 2 tim. Blanda den avrunna yoghurten med honung, vinäger, pressad vitlök, örter och salt.
  4. Ta upp kotletterna och skrapa av det mesta av marinaden. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 5 min per sida.
  5. Servera kotletterna med såsen till. Couscous blandad med frästa grönsaker passar bra som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 liten gul lök
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk olja
Sås
  • 5 dl mild naturell yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden