Yoghurtmarinerad kotlett
Dessa mumsiga kotletter blir supergoda av att yoghurtmarineras några timmar före du steker dem. Bjud på ditt marinerade kött ihop med couscousröra och en krämig sås av avrunnen yoghurt med söt honung, vinäger, vitlök, örter och salt.
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
1/2 liten gul lök
2 dl mild naturell yoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 - 2 msk olja
Sås
5 dl mild naturell yoghurt
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
1 - 2 vitlöksklyftor
2 - 3 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett10 g
Kommentar
Maten var rätt O.K. Det var såsen som gjorde att rätten lyftes; den var så annorlunda med sin mynta. Jag serverade ris blandat med frästa grönsaker till, istället för couscousen. Med tanke på den långa förberedelsetiden kunde rätten "smakat mer". Det gör den kanske också om man tar i mer kryddor i marinaden?
Helena
2003-08-09