Fläskkotletter med chimichurri och rostad tomat

3
3
Fläskkotletter med chimichurri och rostad tomat

Kotletterna i den här kryddiga rätten serveras med chimichurri – en sås gjord på citron, mynta, persilja, vitlök, olivolja, spiskummin och het cayennpeppar. Tomaterna rostas i ugnen och blir liksom couscous gott tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Fläskkotletter med chimichurri och rostad tomat

Ingredienser

4 portioner
6 tomat
2 msk olja
salt och peppar
600 g fläskkotletter med ben
1/2 tsk salt (till kotletterna)
1 krm peppar (till kotletterna)
4 port couscous

Chimichurri

1 citron
1 kruka persilja
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk spiskummin

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Mixa de rostade tomaterna och smaksätt med salt, peppar och socker servera som en ketchup.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Louise

2012-01-19

Jag kan inte hålla med om att Chimichurrin blev god. Den smakade beskt och för starkt av vitlök. Couscous är torrt och tråkigt och hade behövt någon såsigare sås. Kotletterna och tomaterna var goda.

Ellinor

2012-01-17

Jag hade inte i citronsaften i Chimichurrin. Bara skalet. Kan rekommendera denna rätt. Så gott så gott. Godast var det att lägga chimichurrin på de grillade tomaterna och äta till. Den här kommer jag absolut göra igen.

Kristina

2012-01-16

Ska citronens saft blandas i chimichurrin? Det framgår inte av receptet och googlande på andra recept gör mig inte klokare. Eftersom detta är "rätt A" i veckans inspirations-kasse vore det fiffigt att veta...

Näringsvärde per portion

Energi 2713 KJ / 648 kCal
Fett 25.2 g
Kolhydrater 64.7 g
Protein 36.9 g
Läs mer om näringsvärden