Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotletter med chimichurri och rostad tomat

Kotletterna i den här kryddiga rätten serveras med chimichurri – en sås gjord på citron, mynta, persilja, vitlök, olivolja, spiskummin och het cayennpeppar. Tomaterna rostas i ugnen och blir liksom couscous gott tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över 1/2 av oljan och krydda med salt och peppar. Stek dem mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Bryn kotletterna i resten av oljan i en panna. Krydda med salt och  peppar. Sätt in kotletterna mitt i ugnen och stek dem klara, ca 10 minuter.
  4. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Chimichurri: Riv skalet av citronen. Finhacka eller mixa persiljan, myntan och den skalade vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kotletterna med chimichurrin, tomaterna och couscous.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Tips

Barnknepet: Mixa de rostade tomaterna och smaksätt med salt, peppar och socker servera som en ketchup.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomat
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 600 g fläskkotletter med ben
  • 1/2 tsk salt (till kotletterna)
  • 1 krm peppar (till kotletterna)
  • 4 port couscous
Chimichurri
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1/2 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2713 kJ / 648 kCal