Fläskkotletter med chimichurri och rostad tomat
Kotletterna i den här kryddiga rätten serveras med chimichurri – en sås gjord på citron, mynta, persilja, vitlök, olivolja, spiskummin och het cayennpeppar. Tomaterna rostas i ugnen och blir liksom couscous gott tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
6 tomat
2 msk olja
salt och peppar
600 g fläskkotletter med ben
1/2 tsk salt (till kotletterna)
1 krm peppar (till kotletterna)
4 port couscous
Chimichurri
1 citron
1 kruka persilja
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk spiskummin
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Mixa de rostade tomaterna och smaksätt med salt, peppar och socker servera som en ketchup.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2713 KJ / 648 kCal
Fett25.2 g
Kolhydrater64.7 g
Protein36.9 g
Kommentarer
Jag kan inte hålla med om att Chimichurrin blev god. Den smakade beskt och för starkt av vitlök. Couscous är torrt och tråkigt och hade behövt någon såsigare sås. Kotletterna och tomaterna var goda.
Louise
2012-01-19Jag hade inte i citronsaften i Chimichurrin. Bara skalet. Kan rekommendera denna rätt. Så gott så gott. Godast var det att lägga chimichurrin på de grillade tomaterna och äta till. Den här kommer jag absolut göra igen.
Ellinor
2012-01-17Ska citronens saft blandas i chimichurrin? Det framgår inte av receptet och googlande på andra recept gör mig inte klokare. Eftersom detta är "rätt A" i veckans inspirations-kasse vore det fiffigt att veta...
Kristina
2012-01-16