Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Royas potatisbullar med gurksås

Ett snabblagat recept på mumsiga potatisbullar med smakrik gurksås. Du behöver bland annat potatis, lök, vitlök, purjolök, ägg, gurka och yoghurt. Till vardag eller fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala den kokta potatisen, löken och vitlöken. Ansa fänkålen.
  2. Riv potatis, lök, vitlök och fänkål grovt på rivjärn. 
  3. Ansa och strimla det gröna på purjon. Blanda potatisen och grönsakerna med ägg, kajennpeppar, gurkmeja, salt och malen svartpeppar. Smeten ska vara ganska fast.
  4. Klicka ut smeten i stekpanna och stek i omgångar. Låt steka några minuter på varje sida. Servera potatisbullarna med gurksås och en grönsallad.
  5. Gurksås: Grovriv gurka. Pressa ut vätskan. Skala och pressa vitlöksklyfta. Strimla myntablad. Blanda allt med yoghurt av medelhavstyp. Smaksätt med salt och svartpeppar.

För alla

Potatisbullarna: Fria från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gurksåsen: Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kokt potatis (fast sort)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 fänkål
  • 1 purjolök (bara det gröna)
  • 3 ägg
  • 3/4 krm kajennpeppar
  • 2 krm gurkmeja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • rapsolja till stekning
Gurksås
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 myntablad
  • medelhavsyoghurt
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?