Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv på grön bädd

Korv på grön bädd är ett nytt sätt att uppleva ugnsstekt korv. Rotselleri, morötter och purjolök är smaker som passar bra tillsammans med falukorven. Serveras med potatis och en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter och rotselleri. Skölj och ansa purjolöken. Strimla eller grovriv rotfrukterna och purjon på matberedarens grova rivskiva.
    Fördela allt det gröna i en ugnssäker form.
  2. Blanda grönsaksbuljong med gurkmeja, koriander och kajennpeppar. Häll blandningen över grönsakerna. Ställ in formen i 200°C, ca 15 minuter mitt i ugnen.
  3. Skär falukorven i tunna skivor. Fördela dem över grönsakerna och strö över osten. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri (à ca 150 g)
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 krm kajennpeppar
  • 400 g falukorv
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?