Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Yoghurtglass med vit choklad och Västerbottensost

Upptäck en frisk dessert med både klassiska och överraskande sommarsmaker. Den här krämiga glassen bjuder på en spännande kombination av hallonswirl och Västerbottensost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen i bitar och smält i grädden under omrörning i en kastrull. Tillsätt sedan osten.
  2. Mixa hallonen grovt med stavmixer och vänd ner tillsammans med yoghurt.
  3. Häll upp i en form och ställ i frysen 2–3 timmar. Rör om ett par gånger under tiden.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad, laktosfri grädde och laktosfri matlagningsyoghurt.

Recept och bild från Västerbottensost.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Vill du ha en krämigare glass med hallonswirl? Kör i stället glassmassan några sekunder i mixer efter 1 1/2–2 timmar. Spara 1 dl av de mixade hallonen som du rör ner innan du låter glassen frysa ihop helt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 200 g hallon
  • 4 dl grekisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2363 kJ / 565 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer