Upptäck en frisk dessert med både klassiska och överraskande sommarsmaker. Den här krämiga glassen bjuder på en spännande kombination av hallonswirl och Västerbottensost.
Ingredienser
4 portioner
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 dl riven Västerbottensost
200 g hallon
4 dl grekisk yoghurt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad, laktosfri grädde och laktosfri matlagningsyoghurt.Recept och bild från Västerbottensost.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Vill du ha en krämigare glass med hallonswirl? Kör i stället glassmassan några sekunder i mixer efter 1 1/2–2 timmar.
Spara 1 dl av de mixade hallonen som du rör ner innan du låter glassen frysa ihop helt.
Kommentarer