Vit chokladbräck med kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Vit chokladbräck med kokos

Dags att bräcka förra årets julgodis – det gör du med vit chockladbräck, apelsin och kokos. Receptet är enkelt, det tar mindre än en halvtimme att skapa godsakerna och därefter är det in i kylen som gäller.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka chokladen och lägg den i en bunke.
  2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över en kastrull med hett vatten. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Klicka ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och strö över kokosen. Riv skalet av apelsinen över chokladen.
  4. Låt stelna i kylskåp och förvara sedan svalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 200 g vit choklad (mjölkproteinfri för vegansk)
  • 1/2 dl kokos
  • 1/2 apelsin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 222 kJ / 53 kCal