Yoghurtglass med smak av hallon och mango

Yoghurtglass med smak av hallon och mango är en uppfriskande och syrlig efterrätt som du gör på turkisk yoghurt, frysta hallon, fryst mango, lime och florsocker. Superenkelt att göra och otroligt gott! Garnera med resterande bär och citronmeliss.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi806 KJ / 193 kCal
Fett8 g
Kommentarer
7 stKan man göra pinnglass av den här glassen?
Elin
Hej Elin! Ja, det tror jag absolut! Den kanske kan bli lite isig och hård men i den här värmen är det väl precis det man vill ha! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Min glass blev såsig och rinnig. Jag adderade 2dl havremjölk på ungefär hälften som blev kvar. 1 msk chiafrön och toppade med citronmeliss och vips en härlig smoothie.
Elin
Kan man göra den dagen före?
Kersti
Hej Kersti! Det här receptet behöver man servera direkt. Den kan bli lite isig och väldigt hård i frysen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej, kan man ta kvarg istället för yoghurt?
Anna
Hej Anna! Det funkar fint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Spelar det någon roll vilken fetthalt man har på yoghurten?
Angelika
Hej Angelika! Vi har provlagat glassen med turkisk yoghurt med 10% fett. Det kan funka även med en annan fetthalt men konsistensen kan bli lösare/fastare. Hälsningar Elina
ICA-köket
Super gott, man kan skippa florsockret, min variant var bara mango o lite frysta havtornsbär
Annika
Mmmm. Jättegott!
Carina