Saffransparfait med hallonsås
Ditt perfekta avslut på kvällen! En hissnande god dessert som är festlig och klassisk på samma gång. Saffransparfaiten gör du med fördel dagen innan då den ska stå i frysen några timmar. Tillsammans med såsen gjord på hallon blir rätten fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006
Ingredienser
8 portioner
8 äggulor
2 1/2 dl strösocker
2 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
Hallonsås
500 g osockrade hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl outspädd hallonsaft
citronmeliss till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En underbar dessert, har bjudit på den en flertal gånger, alla är förtjusta och vill ha receptet!!
Anette
2006-04-16Försvinnande gott, uppskattades av hela familjen, perfekt att förbereda dagen innan.
Pia
2006-03-19