Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Saffransparfait med hallonsås

(63)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ditt perfekta avslut på kvällen! En hissnande god dessert som är festlig och klassisk på samma gång. Saffransparfaiten gör du med fördel dagen innan då den ska stå i frysen några timmar. Tillsammans med såsen gjord på hallon blir rätten fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 äggulor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
Hallonsås
  • 500 g osockrade hallon
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl outspädd hallonsaft
  • citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt saffran och vaniljsocker.
  2. Vispa grädden. Blanda allt försiktigt. Häll i en rundbottnad skål eller i en kakform. Ställ skålen i frysen minst 3 timmar.
  3. Hallonsås: Tina hallonen. Mixa dem tillsammans med socker och hallonsaft. Förvara kallt.
  4. Vid servering, doppa skålen/kakformen hastigt i hett vatten. Stjälp upp parfaiten på ett stort fat.
  5. Häll hallonsåsen runt om och garnera med citronmeliss.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.