Saffransparfait med hallonsås

49
2
Saffransparfait med hallonsås

Ditt perfekta avslut på kvällen! En hissnande god dessert som är festlig och klassisk på samma gång. Saffransparfaiten gör du med fördel dagen innan då den ska stå i frysen några timmar. Tillsammans med såsen gjord på hallon blir rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Saffransparfait med hallonsås

Ingredienser

8 portioner
8 äggulor
2 1/2 dl strösocker
2 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Hallonsås

500 g osockrade hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl outspädd hallonsaft
citronmeliss till garnering

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Anette

2006-04-16

En underbar dessert, har bjudit på den en flertal gånger, alla är förtjusta och vill ha receptet!!

Pia

2006-03-19

Försvinnande gott, uppskattades av hela familjen, perfekt att förbereda dagen innan.