Saffransparfait med hallonsås

Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
2
Saffransparfait med hallonsås

Ditt perfekta avslut på kvällen! En hissnande god dessert som är festlig och klassisk på samma gång. Saffransparfaiten gör du med fördel dagen innan då den ska stå i frysen några timmar. Tillsammans med såsen gjord på hallon blir rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Saffransparfait med hallonsås

Ingredienser

8 portioner
8 äggulor
2 1/2 dl strösocker
2 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Hallonsås

500 g osockrade hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl outspädd hallonsaft
citronmeliss till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

En underbar dessert, har bjudit på den en flertal gånger, alla är förtjusta och vill ha receptet!!

Anette

2006-04-16

Försvinnande gott, uppskattades av hela familjen, perfekt att förbereda dagen innan.

Pia

2006-03-19

Testa liknande recept

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parfait med hallon
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cherimoyaparfait med pepparkakor
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsparfait med lemoncurd och mandelbiskvier
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronparfait
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga