Snabb glass med avokado, mango och hallon
Starta dagen med ett fräscht alternativ till juice och smoothie och toppa med dina favoritnötter, eller varför inte kokos? Den snabbmixade ”glassen” passar även utmärkt att servera som nyttig vardagsdessert eller som mellanmål efter träningspasset!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 mogen avokado
250 g fryst mango
250 g frysta hallon
ca 1 tsk flytande honung eller agavesirap
ev kokoschips eller nötter till servering
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi658 KJ / 157 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej Jeanette! Självklart, blåbär blir säkert jättegott tillsammans med hallonen! Men eftersom mango är rätt så sött vill man kanske öka på mängden flytande honung i så fall. Lycka till! Hälsningar Camilla
Redaktionen
2015-06-01Låter jättegott., kan jag ta blåbär istället för mangon....
Jeanette
2015-05-25