Våffelstrut med snabb hallonglass
Våffelstrut med snabb hallonglass är frysta hallon som mixas med vaniljkvarg och läggs i frasiga strutar. Härlig efterrätt för stora och små när solen skiner.
Ingredienser
4 strutar
225 g frysta hallon
1 förp vaniljkvarg
4 våffelstrutar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria våffelstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfria våffelstrutar och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria våffelstrutar och byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi835 KJ / 200 kCal
Kommentarer