Våffelstrut med snabb hallonglass

0
0
Våffelstrut med snabb hallonglass

Våffelstrut med snabb hallonglass är frysta hallon som mixas med vaniljkvarg och läggs i frasiga strutar. Härlig efterrätt för stora och små när solen skiner.

Våffelstrut med snabb hallonglass

Ingredienser

4 strutar
225 g frysta hallon
1 förp vaniljkvarg
4 våffelstrutar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria våffelstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfria våffelstrutar och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria våffelstrutar och byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 835 KJ / 200 kCal
Läs mer om näringsvärden