Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Våffelstrut med snabb hallonglass

Våffelstrut med snabb hallonglass är frysta hallon som mixas med vaniljkvarg och läggs i frasiga strutar. Härlig efterrätt för stora och små när solen skiner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 strutar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa frysta hallon (spara några till garnering) med kvargen. Lägg glassen i 4 våffelstrutar (för 4 st).
  2. Toppa med hela hallon.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria våffelstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfria våffelstrutar och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria våffelstrutar och byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4 strutar
  • 225 g frysta hallon
  • 1 förp vaniljkvarg
  • 4 våffelstrutar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 835 kJ / 200 kCal
Läs mer om näringsvärden