Yoghurtglass med smak av hallon och mango
Yoghurtglass med smak av hallon och mango är en uppfriskande och syrlig efterrätt som du gör på turkisk yoghurt, frysta hallon, fryst mango, lime och florsocker. Superenkelt att göra och otroligt gott! Garnera med resterande bär och citronmeliss.
Ingredienser
4 portioner
3 dl turkisk yoghurt (10%)
500 g frysta hallon och mango
1/2 dl florsocker
1 lime
citronmeliss
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Byt till andra frysta bär t.ex. hallon och blåbär eller jordgubbar och hallon.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi806 KJ / 193 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Spelar det någon roll vilken fetthalt man har på yoghurten?
Angelika
2023-07-06Hej Angelika! Vi har provlagat glassen med turkisk yoghurt med 10% fett. Det kan funka även med en annan fetthalt men konsistensen kan bli lösare/fastare. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-07Super gott, man kan skippa florsockret, min variant var bara mango o lite frysta havtornsbär
Annika
2018-02-10Mmmm. Jättegott!
Carina
2012-02-03