Yoghurtglass med smak av hallon och mango

49
2
Yoghurtglass med smak av hallon och mango

Yoghurtglass med smak av hallon och mango är en uppfriskande och syrlig efterrätt som du gör på turkisk yoghurt, frysta hallon, fryst mango, lime och florsocker. Superenkelt att göra och otroligt gott! Garnera med resterande bär och citronmeliss.

Yoghurtglass med smak av hallon och mango

Ingredienser

4 portioner
3 dl turkisk yoghurt
500 g frysta hallon och mango
1/2 dl florsocker
1 lime
citronmeliss

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Byt till andra frysta bär t.ex. hallon och blåbär eller jordgubbar och hallon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Annika

2018-02-10

Super gott, man kan skippa florsockret, min variant var bara mango o lite frysta havtornsbär

Carina

2012-02-03

Mmmm. Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 806 KJ / 193 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden