Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Yoghurtglass med smak av hallon och mango

Yoghurtglass med smak av hallon och mango är en uppfriskande och syrlig efterrätt som du gör på turkisk yoghurt, frysta hallon, fryst mango, lime och florsocker. Superenkelt att göra och otroligt gott! Garnera med resterande bär och citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa yoghurt, frysta hallon och mango (spara lite till garnering) med florsocker i en mixer eller matberedare. Smaka av med limesaft.
  2. Lägg upp i portionsglas och garnera med de sparade bären. Servera genast.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Byt till andra frysta bär t.ex. hallon och blåbär eller jordgubbar och hallon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 500 g frysta hallon och mango
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 lime
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 806 kJ / 193 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden