Hallonyoghurtglass med lime | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Hallonyoghurtglass med lime

Med detta recept på en annorlunda glass får du en enastående efterrätt på nolltid. Frysta hallon mixas enkelt ihop med krämig yoghurt samt florsocker och får en syrlig smak från den fräscha limen. Yoghurtglass är både nyttigt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa yoghurt, frysta hallon (spara några bär till garnering) och florsocker i en mixer eller matberedare. Smaka av med pressad limesaft.
  2. Lägg upp i portionsglas och garnera med de sparade bären och rivet limeskal. Servera genast.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 500 g frysta hallon
  • ca 3/4 dl florsocker
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 885 kJ / 212 kCal