Hallonyoghurtglass med lime

9
0
Hallonyoghurtglass med lime

Med detta recept på en annorlunda glass får du en enastående efterrätt på nolltid. Frysta hallon mixas enkelt ihop med krämig yoghurt samt florsocker och får en syrlig smak från den fräscha limen. Yoghurtglass är både nyttigt och gott!

Hallonyoghurtglass med lime

Ingredienser

4 portioner
3 dl turkisk yoghurt
500 g frysta hallon
ca 3/4 dl florsocker
1 lime

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 885 KJ / 212 kCal
Fett 6.6 g
Kolhydrater 31.8 g
Protein 3.7 g
Läs mer om näringsvärden