Hallonyoghurtglass med lime

Med detta recept på en annorlunda glass får du en enastående efterrätt på nolltid. Frysta hallon mixas enkelt ihop med krämig yoghurt samt florsocker och får en syrlig smak från den fräscha limen. Yoghurtglass är både nyttigt och gott!

Ingredienser
4 portioner
3 dl turkisk yoghurt
500 g frysta hallon
ca 3/4 dl florsocker
1 lime
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett6.6 g
Kolhydrater31.8 g
Protein3.7 g
Kommentarer