Yoghurt- och hallonglass

2
0
Yoghurt- och hallonglass

Ett snabbt mellanmål som dessutom innehåller ordet glass, kan det bli bättre? Med endast tre ingredienser mixar du enkelt ihop denna yoghurt- och hallonglass, äts dessutom med fördel på en gång!

Skriv ut
Yoghurt- och hallonglass

Ingredienser

1 portioner
2 dl
frysta hallon
1 dl
turkisk yoghurt
1 tsk
vaniljsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 799 KJ / 194 kCal
Fett 11 g
Salt 0 g
Kolhydrater 17 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept