Yoghurt- och hallonglass
Ett snabbt mellanmål som dessutom innehåller ordet glass, kan det bli bättre? Med endast tre ingredienser mixar du enkelt ihop denna yoghurt- och hallonglass, äts dessutom med fördel på en gång!
Ingredienser
1 portion
2 dl frysta hallon
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi799 KJ / 194 kCal
Fett11 g
Salt0 g
Kolhydrater17 g
Protein5 g
Kommentarer