UNDER 15 MIN | Enkel

Yoghurt- och hallonglass

Ett snabbt mellanmål som dessutom innehåller ordet glass, kan det bli bättre? Med endast tre ingredienser mixar du enkelt ihop denna yoghurt- och hallonglass, äts dessutom med fördel på en gång!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser i en kannmixer.
  2. Häll upp i en tallrik och ät på en gång.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 799 kJ / 194 kCal