Yoghurtglass med kanelplommon
![Yoghurtglass med kanelplommon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_84090/cf_259/yoghurtglass_med_kanelplommon.jpg)
Hemlagad variant på frozen yoghurt – ett lite nyttigare alternativ till glass, gjord på yoghurt och honung. Strax innan servering steker du till klyftor av plommon och karamelliserar med socker i en stekpanna. Låt puttra med vatten och kanelstång. Servera med yoghurtglassen och njut!
![Yoghurtglass med kanelplommon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_84090/cf_259/yoghurtglass_med_kanelplommon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 dl matyoghurt (10 %)
4 msk flytande honung
500 g plommon
1 msk smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 kanelstång
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1252 KJ / 299 kCal
Fett10.9 g
Kolhydrater45.1 g
Protein3.9 g
Kommentarer