Yoghurtglass med kanelplommon

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Yoghurtglass med kanelplommon

Hemlagad variant på frozen yoghurt – ett lite nyttigare alternativ till glass, gjord på yoghurt och honung. Strax innan servering steker du till klyftor av plommon och karamelliserar med socker i en stekpanna. Låt puttra med vatten och kanelstång. Servera med yoghurtglassen och njut!

Yoghurtglass med kanelplommon

Ingredienser

4 portioner
4 dl  matyoghurt (10 %)
4 msk  flytande honung
500 g  plommon
1 msk  smör eller margarin
1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten
1   kanelstång

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1252 KJ / 299 kCal
Fett10.9 g
Kolhydrater45.1 g
Protein3.9 g

Testa liknande recept

Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga