Yoghurtglass med kanelplommon

5
0
Yoghurtglass med kanelplommon

Hemlagad variant på frozen yoghurt – ett lite nyttigare alternativ till glass, gjord på yoghurt och honung. Strax innan servering steker du till klyftor av plommon och karamelliserar med socker i en stekpanna. Låt puttra med vatten och kanelstång. Servera med yoghurtglassen och njut!

Yoghurtglass med kanelplommon

Ingredienser

4 portioner
4 dl matyoghurt (10 %)
4 msk flytande honung
500 g plommon
1 msk smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 kanelstång

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1252 KJ / 299 kCal
Fett 10.9 g
Kolhydrater 45.1 g
Protein 3.9 g
Läs mer om näringsvärden