Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurtglass med kanelplommon

Hemlagad variant på frozen yoghurt – ett lite nyttigare alternativ till glass, gjord på yoghurt och honung. Strax innan servering steker du till klyftor av plommon och karamelliserar med socker i en stekpanna. Låt puttra med vatten och kanelstång. Servera med yoghurtglassen och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda yoghurt och honung i en bunke. Ställ i frysen minst 2 timmar. Rör om en gång i halvtimmen.
  2. Dela plommonen, ta bort kärnan och skär i klyftor. 
  3. Stek klyftorna tillsammans med matfett och socker i en stor stekpanna tills sockret smält och blivit gyllenbrunt. Tillsätt vatten och kanel, låt puttra en liten stund.
  4. Servera plommonen tillsammans med yoghurtglassen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl matyoghurt (10 %)
  • 4 msk flytande honung
  • 500 g plommon
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1252 kJ / 299 kCal