UNDER 45 MIN | Medel

Plommonflarn med honung och ingefära

Plommon är goda att äta precis som de är, men ibland vill man ha något lite frasigare, sötare och nötigare till dessert. Eller hur? Baka ett frasigt plommonflarn så får du allt det och lite till tack vare smördeg, honung och jordnötssmör. Servera flarnet med glass eller vispad grädde. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen med pappret på en plåt.
  3. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn och blanda med honungen. Dela, kärna ur och skiva plommonen riktigt tunt.
  4. Bred jordnötssmöret på smördegen och lägg på plommonen omlott. Ringla över honungen och strö över sesamfrön. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Låt svalna. Skär i bitar, strö över lite florsocker och servera gärna med glass eller vispad grädde.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.

Näringsvärdet är beräknat utan glass/grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g smördeg
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk flytande honung
  • ca 10 plommon
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 1/2 msk sesamfrö
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 2507 kJ / 598 kCal