Plommonflarn med honung och ingefära

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
3
Plommonflarn med honung och ingefära

Plommon är goda att äta precis som de är, men ibland vill man ha något lite frasigare, sötare och nötigare till dessert. Eller hur? Baka ett frasigt plommonflarn så får du allt det och lite till tack vare smördeg, honung och jordnötssmör. Servera flarnet med glass eller vispad grädde. Mums!

Plommonflarn med honung och ingefära

Ingredienser

4 portioner
250 g smördeg
1 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
ca 10 plommon
1 1/2 dl jordnötssmör
1 1/2 msk sesamfrö
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Smakerna funkar inte tillsammans och plommon ovanpå smördegen gör den saggig och mjuk. Inte gott!

Klas

2024-08-27

Den var inte god. Smakerna gifte sig inte. .Maria

Maria

2021-10-09

Den ska helt klart testas när jag inhandlat plommon med mera....

Marianne

2021-09-15

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan glass/grädde.
Energi2507 KJ / 598 kCal
Fett40 g
Salt0.5 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk plommonkaka
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.4 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga