Plommonflarn med honung och ingefära
Plommon är goda att äta precis som de är, men ibland vill man ha något lite frasigare, sötare och nötigare till dessert. Eller hur? Baka ett frasigt plommonflarn så får du allt det och lite till tack vare smördeg, honung och jordnötssmör. Servera flarnet med glass eller vispad grädde. Mums!
Ingredienser
4 portioner
250 g smördeg
1 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
ca 10 plommon
1 1/2 dl jordnötssmör
1 1/2 msk sesamfrö
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan glass/grädde.
Energi2507 KJ / 598 kCal
Fett40 g
Salt0.5 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g
Kommentarer
Smakerna funkar inte tillsammans och plommon ovanpå smördegen gör den saggig och mjuk. Inte gott!
Klas
2024-08-27Den var inte god. Smakerna gifte sig inte. .Maria
Maria
2021-10-09Den ska helt klart testas när jag inhandlat plommon med mera....
Marianne
2021-09-15