Yoghurtglass med hallon och apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Yoghurtglass med hallon och apelsin

En yoghurtglass som är busenkel att slänga ihop i ett ryck. Med apelsin, hallon och turkisk yoghurt får glassen en sötsyrlig touch, som balanseras perfekt med sötman från honung och vaniljsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och riv skalet av halva apelsinen. Skala sedan apelsinen med kniv och skär den i små tärningar.
  2. Lägg alla ingredienser utom apelsinbitarna i en matberedare (spar några hallon till garnering). Mixa till en jämn glass. Blanda i apelsinbitarna.
  3. Servera glassen genast.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurten till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1794 kJ / 424 kCal