Yoghurtglass med hallon och apelsin
En yoghurtglass som är busenkel att slänga ihop i ett ryck. Med apelsin, hallon och turkisk yoghurt får glassen en sötsyrlig touch, som balanseras perfekt med sötman från honung och vaniljsocker.
Ingredienser
4 portioner
1 apelsin
2 dl turkisk yoghurt
250 g frysta hallon
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurten till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1794 KJ / 424 kCal
Fett4.3 g
Kolhydrater17.3 g
Protein2.5 g
Kommentarer
Kan man frysa?
Héléne
2023-01-28Hej Hélène! Det går att frysa glassen men den kan bli rätt hård och isig. Vi tycker den är godast att servera direkt efter tillagning. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-31Vi gör ofta denna när vi har gäster och den är mycket uppskattad. Dessutom är det superenkelt!
Karin
2018-10-31