En yoghurtglass som är busenkel att slänga ihop i ett ryck. Med apelsin, hallon och turkisk yoghurt får glassen en sötsyrlig touch, som balanseras perfekt med sötman från honung och vaniljsocker.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurten till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Héléne
2023-01-28Kan man frysa?
Redaktionen ICAse
2023-01-31Hej Hélène! Det går att frysa glassen men den kan bli rätt hård och isig. Vi tycker den är godast att servera direkt efter tillagning. 😊 Hälsningar Elina
Karin
2018-10-31Vi gör ofta denna när vi har gäster och den är mycket uppskattad. Dessutom är det superenkelt!