Yoghurtglass med hallon och apelsin

36
2
Yoghurtglass med hallon och apelsin

En yoghurtglass som är busenkel att slänga ihop i ett ryck. Med apelsin, hallon och turkisk yoghurt får glassen en sötsyrlig touch, som balanseras perfekt med sötman från honung och vaniljsocker.

Yoghurtglass med hallon och apelsin

Ingredienser

4 portioner
1 apelsin
2 dl turkisk yoghurt
250 g frysta hallon
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurten till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Héléne

2023-01-28

Kan man frysa?

Redaktionen ICAse

2023-01-31

Hej Hélène! Det går att frysa glassen men den kan bli rätt hård och isig. Vi tycker den är godast att servera direkt efter tillagning. 😊 Hälsningar Elina

Karin

2018-10-31

Vi gör ofta denna när vi har gäster och den är mycket uppskattad. Dessutom är det superenkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 1794 KJ / 424 kCal
Fett 4.3 g
Kolhydrater 17.3 g
Protein 2.5 g
Läs mer om näringsvärden