Hallonglass med pistagenötter
Hemgjord glass är enklare att göra än man kan tro! Denna Hallonglass med pistagenötter blir krämig och god tack vare den kondenserade mjölken och du behöver ingen glassmaskin för att göra den. Mums för både stora och små glassälskare!
Ingredienser
4 portioner
2 förp färska hallon à 125 g (2 förp motsvarar ca 4 dl hallon)
3 msk flytande honung
2 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl kondenserad mjölk
1 dl pistagenötter (1 dl motsvarar 60 g)
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gör dubbel sats på en gång! Glassen håller minst en månad i frysen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2013 KJ / 481 kCal
Fett33 g
Salt0.14 g
Kolhydrater36 g
Protein9 g
Kommentarer