ÖVER 60 MIN | Medel

Hallonglass med pistagenötter

Hemgjord glass är enklare att göra än man kan tro! Denna Hallonglass med pistagenötter blir krämig och god tack vare den kondenserade mjölken och du behöver ingen glassmaskin för att göra den. Mums för både stora och små glassälskare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa hallonen (spara ca 15 hallon till dekoration) med honungen.
  2. Vispa grädden hårt. Vispa i äggulor och kondenserad mjölk.
  3. Hacka nötterna grovt och blanda dem (spara lite nötter till dekoration) och hallonen i smeten. 
  4. Häll glassmeten i en avlång brödform, ca 10 x 25 cm. Låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.
  5. Ta ut glassen ca 20 minuter före servering. 
  6. Garnera glassen med hallon och pistagenötter och servera.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör dubbel sats på en gång! Glassen håller minst en månad i frysen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp färska hallon à 125 g (2 förp motsvarar ca 4 dl hallon)
  • 3 msk flytande honung
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 dl pistagenötter (1 dl motsvarar 60 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2013 kJ / 481 kCal