Är du en chokladälskare? Då måste du prova denna hänförande, smakrika chokladmousse med glass! Spröda cornflakes- och chokladflarnen separerar lagren av len mousse och uppfriskande aprikosglass i din dessert som toppas av söt hallonsås. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000
Desserten är glutenfri men kolla för säkerhets skull cornflakesinnehållet. Den som inte tål ägg behöver endast utesluta chokladmoussen. Desserten innehåller mjölk. Servera istället en fräsch fruktsallad toppad med hallonsås och mörka chokladbitar (mjölkfria).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag smaksatte chokladmoussen med lite mörk rom + bytte ut aprikosglassen mot citronglass. Det blev vansinningt gott!!!!
Maria
2008-01-01