Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladmousse med glass

Är du en chokladälskare? Då måste du prova denna hänförande, smakrika chokladmousse med glass! Spröda cornflakes- och chokladflarnen separerar lagren av len mousse och uppfriskande aprikosglass i din dessert som toppas av söt hallonsås. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält chokladen i vattenbad. Krossa cornflakesen.
  2. Rör ihop och stryk ut så tunt det går på smörpapper, 1-2 mm. Skär ut 12 plattor (för 4 port), ca 6 x 8 cm (3 plattor per person).
  3. Aprikosyoghurtglass: Blanda ingredienserna till glassen och kör i glassmaskin. Alternativt frys in, men då måste man röra i den med jämna mellanrum. Detta tar 3-4 timmar för att glassen ska stelna.
  4. Chokladmousse: Vispa äggvita och socker till ett fast skum. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro på full effekt (max 800 W) i 1 minut.
  5. Vispa grädden lätt. Blanda chokladen med äggvitemassan. Vänd ner grädden.
  6. Hallonsås: Tina hallonen och mixa med socker. Tillsätt citronsaften.
  7. Spritsa chokladmoussen på 4 bottnar och sätt in i kylen en liten stund.
  8. Lägg ett chokladflarn till på varje och lägg en glasskula på flarnet. Avsluta med ett chokladflarn till. Ringla lite hallonsås runt om och garnera gärna med några hallon.

För alla

Desserten är glutenfri men kolla för säkerhets skull cornflakesinnehållet. Den som inte tål ägg behöver endast utesluta chokladmoussen. Desserten innehåller mjölk. Servera istället en fräsch fruktsallad toppad med hallonsås och mörka chokladbitar (mjölkfria).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
Botten
  • 100 g ljus choklad
  • 2 1/2 dl cornflakes
Aprikosyoghurtglass
  • 1 burk aprikospuré à 200 g (barnmat)
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk socker
  • 2 msk citronsaft
Chokladmousse
  • 1 äggvita
  • 2 msk socker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
Hallonsås
  • 100 g hallon (frysta går bra)
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk pressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?