Chokladmousse med glass

Betyg 2.8 av 5.
236 personer har röstat
1
Chokladmousse med glass

Är du en chokladälskare? Då måste du prova denna hänförande, smakrika chokladmousse med glass! Spröda cornflakes- och chokladflarnen separerar lagren av len mousse och uppfriskande aprikosglass i din dessert som toppas av söt hallonsås. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Chokladmousse med glass

Ingredienser

4 portioner

Botten

100 g  ljus choklad
2 1/2 dl  cornflakes

Aprikosyoghurtglass

1   burk aprikospuré à 200 g (barnmat)
1 dl  yoghurt
2 msk  socker
2 msk  citronsaft

Chokladmousse

1   äggvita
2 msk  socker
100 g  mörk choklad
1 dl  vispgrädde

Hallonsås

100 g  hallon (frysta går bra)
2 tsk  socker
2 tsk  pressad citronsaft

För alla

Desserten är glutenfri men kolla för säkerhets skull cornflakesinnehållet. Den som inte tål ägg behöver endast utesluta chokladmoussen. Desserten innehåller mjölk. Servera istället en fräsch fruktsallad toppad med hallonsås och mörka chokladbitar (mjölkfria).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
236 personer har röstat

Kommentar

Jag smaksatte chokladmoussen med lite mörk rom + bytte ut aprikosglassen mot citronglass. Det blev vansinningt gott!!!!

Maria

2008-01-01

Testa liknande recept

Kvargmousse med hallongranité
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsgranité med citron
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och Camparisorbet
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med blåbär och rom
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonparfait
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga