Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex

0
0
Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex

Detta recept är ett enkelt sätt för dig att göra en smarrig efterrätt! Den krämiga turkiska yoghurten tillsammans med de varma hallonen och knapriga chokladkexet är sagolikt gott.

Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex

Ingredienser

4 portioner
2 dl djupfrysta hallon
1 msk socker
2 dl turkisk yoghurt
4 kex med chokladfyllning

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1323 KJ / 317 kCal
Fett 15.5 g
Kolhydrater 38.6 g
Protein 4.4 g
Läs mer om näringsvärden