Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex

Detta recept är ett enkelt sätt för dig att göra en smarrig efterrätt! Den krämiga turkiska yoghurten tillsammans med de varma hallonen och knapriga chokladkexet är sagolikt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg hallonen i en skål, strö på sockret och rör om. Rör om då och då tills hallonen tinat. Det tar ca 30 minuter.
  2. Fördela yoghurt och hallon i 4 små skålar (för 4 port). Toppa med kex.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl djupfrysta hallon
  • 1 msk socker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 4 kex med chokladfyllning
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1323 kJ / 317 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer