Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex
![Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63042/cf_259/turkisk_yoghurt_med_hallon_och_chokladkex.jpg)
Detta recept är ett enkelt sätt för dig att göra en smarrig efterrätt! Den krämiga turkiska yoghurten tillsammans med de varma hallonen och knapriga chokladkexet är sagolikt gott.
![Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63042/cf_259/turkisk_yoghurt_med_hallon_och_chokladkex.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl djupfrysta hallon
1 msk socker
2 dl turkisk yoghurt
4 kex med chokladfyllning
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1323 KJ / 317 kCal
Fett15.5 g
Kolhydrater38.6 g
Protein4.4 g
Kommentarer