Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Yoghurtdrink

Yoghurtdrink är som det låter en fräsch och smarrig yoghurtdrink som du gör på vaniljyoghurt, banan och hallon. Går snabbt att göra, jättegott och även nyttigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 små glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva banan och blanda med hallon och yoghurt i mixern.
  2. Tryck på start. Mixa cirka 1 minut tills smoothien är slät.
  3. Servera i glas med sugrör.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Har du inte vaniljyoghurt hemma kan du använda naturell yoghurt smaksatt med vaniljpulver eller vaniljsocker. Du kan även smaksätta smoothien med lite kardemumma eller kanel. Det som finns hemma eller det du tycker är godast går ofta att blanda i om du utgår från grundreceptet ovan såklart. Du kan tillsätta havregryn eller solrosfrön så blir det lite mer mättande. Du kan även ha lite juice i. Prova dig fram!

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 2 små glas
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1/2 banan
  • 1 dl hallon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer