Bananyoghurt
Bananyoghurt är ett gott mellanmål som dessutom är lite nyttigare och väldigt lättlagat. Yoghurten med smak av vanilj eller honung mixas med banan, havregryn och servera genast efter tillagningen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
1 portion
1 banan
2 dl honungs- eller vaniljyoghurt
1 msk havregryn
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.
Gör så här
Tips
För det där lilla extra kan du ta 1 tsk spirulina (för 1 port), blågröna mikroalger med mineraler, vitaminer etc som finns i hälsokosten. Eller välj 1 kapsel ginseng (för 1 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett13 g
Kommentarer