UNDER 15 MIN | Enkel

Fruktsmoothie

Du kan snabbt och enkelt mixa ihop den här utsökta fruktsmoothien till frukosten eller som mellanmål. De söta hallonen passar idealiskt ihop med den kladdiga bananen. Läskande god!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär bananerna i mindre bitar.
  2. Lägg bananbitarna och hallonen i en mixer. Tillsätt apelsinjuice och is. Mixa till ett fluffigt skum. Häll upp i glas och servera genast.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 4 glas
  • 2 bananer
  • 1 dl hallon (färska eller djupfrysta)
  • 5 dl drickfärdig apelsinjuice
  • isbitar

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Läs mer om näringsvärden