Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Glasspacho

Recept på lättlagad och nyttig glasspacho, en glassdrink med banan, hallon, yoghurt och honung. Kan även serveras som smoothie. För en glassigare konsistens kan du göra den på fryst banan. Servera och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva bananen. Mixa bananen och hallonen till ett fint mos i matberedare. (Om du skivar bananen och fryser den ca 20 min blir drinken glassigare).
  2. Ringla ner yoghurt och honung och mixa ytterligare några sekunder.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 mogen banan
  • 100 g djupfrysta hallon
  • 2 dl mild yoghurt
  • 1 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?