Yoghurtbearnaise

Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
3
Yoghurtbearnaise

På bara några minuter kan du med hjälp av detta recept svänga ihop en len yoghurtbearnaise. Blanda bara ihop dina ingredienser med god smak av dragon och persilja till en krämig röra. Låt gärna din bearnaise stå en stund före den skall avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Yoghurtbearnaise

Ingredienser

4 portioner
2 dl  lätt crème fraiche eller matyoghurt
1 tsk  torkad dragon
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  riven gul lök
1/2 dl  hackad persilja
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, magrare alternativ till vanlig bea - använde grekisk yoghurt och halverade mängden vinäger.

Helena

2023-05-12

Mycket god och fräsch sås, passar till det mesta.

Helena

2021-08-16

Det är för mycket vitvinsvinäger! Prova halvera mängden så blir det nog godare.

Linda

2006-08-31

Testa liknande recept

Falsk bearnaisesås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Choronsås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilibearnaise
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel bearnaisesås
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bearnaisesås
Betyg 2.5 av 5.
144 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddsmör med dragon
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga