Yoghurt med kryddmarinerade aprikoser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurt med kryddmarinerade aprikoser

Aprikosbitar som du marinerar med saffran, kardemumma och honung blir en exotisk och spännande smakupplevelse. Serverar du yoghurt med kryddmarinerade aprikoser får du en grann och garanterat uppskattad efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp aprikoserna i munsbitar. Stöt kardemumma och peppar i mortel. Lägg kryddorna i en skål med saffran.
  2. Koka upp vattnet och häll det över kryddorna. Rör om. Vänd ner aprikoser och honung. Låt blandningen stå i ett par timmar, gärna över natten.
  3. Klicka hälften av yoghurten i skålar. Skeda över lite aprikoser. Varva med ytterligare yoghurt och aprikoser. Toppa med pistaschkärnor. Bottna gärna skålarna med säsongens färska frukt i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ eller använd t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 torkade aprikoser (16 aprikoser motsvarar ca 100 g)
  • 2 krm kardemummafrön
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 krm saffran (gärna hela trådar)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 5 1/2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 3/4 dl grovhackade pistagenötskärnor
Tillbehör
  • Säsongens färska frukt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1400 kJ / 340 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden