Yoghurt med kryddmarinerade aprikoser
Aprikosbitar som du marinerar med saffran, kardemumma och honung blir en exotisk och spännande smakupplevelse. Serverar du yoghurt med kryddmarinerade aprikoser får du en grann och garanterat uppskattad efterrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
16 torkade aprikoser (16 aprikoser motsvarar ca 100 g)
2 krm kardemummafrön
4 svartpepparkorn
1 krm saffran (gärna hela trådar)
1 1/2 dl vatten
2 msk flytande honung
5 - 5 1/2 dl turkisk yoghurt (10 %)
3/4 dl grovhackade pistagenötskärnor
Tillbehör
Säsongens färska frukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1400 KJ / 340 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Jag tänkte prova detta men undrar över mängden saffran. Om man använder malen, hur mycket är ett kryddmått? Räcker ett paket med 0,5 gram?
Charlotte
2021-12-12Mycket gott och uppskattades av samtliga!
Jeanette
2019-12-20Perfekt dessert som verkligen uppskattats av mina gäster. Godast blir det om den får stå i lagen över natt! Gör dubbelsats ! Går den inte åt direkt kan den sprida glädje nästa dag.
Bodil
2009-03-15