Aprikosbitar som du marinerar med saffran, kardemumma och honung blir en exotisk och spännande smakupplevelse. Serverar du yoghurt med kryddmarinerade aprikoser får du en grann och garanterat uppskattad efterrätt.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2006
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ eller använd t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Charlotte
2021-12-12Jag tänkte prova detta men undrar över mängden saffran. Om man använder malen, hur mycket är ett kryddmått? Räcker ett paket med 0,5 gram?
Jeanette
2019-12-20Mycket gott och uppskattades av samtliga!
Bodil
2009-03-15Perfekt dessert som verkligen uppskattats av mina gäster. Godast blir det om den får stå i lagen över natt! Gör dubbelsats ! Går den inte åt direkt kan den sprida glädje nästa dag.