Panforte med apelsin

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Panforte med apelsin

Panforte är en söt och seg dessert fullproppad med nötter och frukt som är en populär jultradition med ursprung i Italien. Här har vi utöver rostade nötter, mörk choklad och torkad frukt även smaksatt denna sega härlighet med apelsin.   

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Panforte med apelsin

Ingredienser

40 bitar
neutral olja (till formen)
200 g mörk choklad (55 %)
350 g rostade blandade nötter (t ex valnötter, mandel, hasselnötter och pistagenötter)
150 g torkad frukt (t ex tranbär, fikon och aprikos)
1 apelsin (2 msk finrivet skal, för 40 st)
1 1/2 dl honung
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl russin
3 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi574 KJ / 137 kCal
Fett7 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g

Testa liknande recept

No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia till jul
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig julkaka
Betyg 2.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktkaka
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga