Panforte med apelsin
Panforte är en söt och seg dessert fullproppad med nötter och frukt som är en populär jultradition med ursprung i Italien. Här har vi utöver rostade nötter, mörk choklad och torkad frukt även smaksatt denna sega härlighet med apelsin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024
Ingredienser
40 bitar
neutral olja (till formen)
200 g mörk choklad (55 %)
350 g rostade blandade nötter (t ex valnötter, mandel, hasselnötter och pistagenötter)
150 g torkad frukt (t ex tranbär, fikon och aprikos)
1 apelsin (2 msk finrivet skal, för 40 st)
1 1/2 dl honung
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl russin
3 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi574 KJ / 137 kCal
Fett7 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g
Kommentarer