Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Alpmüsli med torkad frukt & pistachnötter

Nötig, matig alpmüsli med torkad frukt och pistachnötter. Smakfullt och sagolikt gott med yoghurt, skivade aprikoser, plommon och farin. Müslin blandar du med fördel dagen innan, då får du en ypperlig och nyttig frukost.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk med müsli utan frukt. Låt detta stå och svälla i minst 2 timmar. Rör om då och då. Detta görs med fördel kvällen före.
  2. När allting svällt och fått en krämig konsistens, rör i naturell yoghurt och brun farin.
  3. Portionera upp alpmüslin i skålar och toppa med skivade torkade aprikoser, katrinplommon och pistagenötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl müsli
  • 3 msk naturell yoghurt
  • 3 msk Brun Farin
  • torkade aprikoser och katrinplommon
  • pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?