Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frukt- och nötgodingar

De här frukt- och nötgodingar är idealiska att servera på adventsfikat. Torkad frukt, mandel och pistagenötter marineras i glögg och därefter blandar du nötterna med saffran och havreflarn. Blandningen görs till små bollar som doppas i choklad. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm glöggen. Lägg i den torkade frukten, mandel och pistaschnötter. Låt dra i 30 minuter.
  2. Ta upp frukt och nötter, mixa med saffran. Mixa ner havregryn. Låt stå i kyl 1 timme.
  3. Rulla 40 små bollar. Doppa i smält mörk choklad. Lägg på bakplåtspapper.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 2 dl glögg
  • 3 dl torkad frukt (fikon, dadlar, aprikoser, tranbär)
  • 1 dl mandel
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 paket saffran
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 100 g smält mörk choklad
Lägg till i inköpslistan