Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Mynta- och spenatröra

Denna röra på mynta och spenat är ett trevligt tillbehör till salladen likväl som det grillade köttet. Spenatröran har crème fraiche i grunden och du använder fräsch mynta och ljuvlig vitlök som smaksättare till denna dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten och låt den rinna av i en sil.
  2. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

En lite annorlunda dressingröra som passar bra till bakad potatis, skinksallad och grillade grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl fryst hackad spenat
  • 1 knippe mynta (1 knippe motsvarar ca 1 dl blad)
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten, pressad vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer