Grillad köfte ras el hanout
Med marockanska kryddblandningen ras el hanout går det snabbt att sätta smak på dessa grillade lammfärsspett. Bjud paprika- och valnötsröran muhammara till köften och servera i wraps med ännu mer grillat i form av halloumi och romansallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk krydda ras el hanout (eller spiskummin)
1 msk finrivet citronskal
2 msk hackad mynta
1 tsk salt
olja
250 g halloumi (gärna färdigskivad)
1 romansallad
ca 1 krm svartpeppar
Muhammara
3 inlagda grillade paprikor
2 dl valnötter
1 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk sirap av granatäpple (eller crema di balsamico)
1 dl olivolja
1 krm spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 1/2 krm salt
För alla
Grillad köfte ras el hanout
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri halloumi och kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt halloumi med tofu. Kontrollera brödet.
Gör äggfri: Uteslut ägget i färsen. Kontrollera brödet.
Muhammara
Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt ströbröd.
Gör äggfri: Välj äggfritt ströbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4355 KJ / 1040 kCal
Fett85 g
Salt4.87 g
Kolhydrater25 g
Protein43 g
Kommentarer