Yakitori på svamp

Prova smakrika yakitori gjorda på svamp. Oftast görs dessa japanska spett med kyckling men här twistar vi lite och gör dem på svamp!
Dessa grillade svampspett med en marinad av soja, sesamolja och vitlök bjuder på en umamirik upplevelse till grillmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
4 portioner
300 g ostronskivling
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi240 KJ / 57 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag kommer att prova receptet som en av flera vegetariska alternativ när vi samlar barn och barnbarn
Annika
2024-09-25För salt
Vendela
2024-08-07Håller med Jessica, dra ner på soja till 1/3 del. Annars jättegod rätt!
Anna
2024-07-15