Yakitori på svamp

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Yakitori på svamp

Prova smakrika yakitori gjorda på svamp. Oftast görs dessa japanska spett med kyckling men här twistar vi lite och gör dem på svamp!
Dessa grillade svampspett med en marinad av soja, sesamolja och vitlök bjuder på en umamirik upplevelse till grillmiddagen.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Yakitori på svamp

Ingredienser

4 portioner
300 g  ostronskivling
3 msk  japansk soja
1 tsk  sesamolja
1 tsk  riven ingefära
1   riven vitlöksklyfta
1 tsk  strösocker
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Jessica, dra ner på soja till 1/3 del. Annars jättegod rätt!

Anna

2024-07-15

Minska på sojan för mindre sälta och bättre balans i smakerna. I övrigt gott och enkelt.

Jessica

2024-07-14

Näringsvärde per portion

Energi240 KJ / 57 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rispapperdumplings med svamp
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Thaispett
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svampwok med cashewnötter och hoisinsås
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tsukune – Japanska kycklingköttbullar
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga