Yakisoba – nudelwok med fläskkarré

Klassisk japansk street food på enkelt vis – Yakisoba bjuder på wokade nudlar, fläskkarré, fräscha grönsaker och en smakrik sås. En snabb och läcker vardagsrätt som hela familjen kommer att älska!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
4 portioner
Fläskkarré
300 g skivad benfri fläskkarré
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 tsk bikarbonat
1 msk rapsolja (till stekning)
Grönsaker
300 g vitkål
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
1 förp färska äggnudlar (à 250 g)
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:06:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett22 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53.2 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Det är så bra när det står vad rätterna har för närlingsvärde. 🙂 Har ni informationen och lätt kan komplettera med det?
Åsa
2025-02-25Hej Åsa! Tack för att du såg att vi missat att lägga in det! Nu är det inlagt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-25Riktigt gott
Carina
2024-12-04Jättegott! Jag trodde att det skulle bli lite tråkigt, men det var det inte. Tips: strö bikarbonatet över köttet och låt stå. Skölj sedan av bikarbonatet och ha på resten av såsen. Tips 2: skär morötterna i supertunna stavar istället så matchar det snyggare med resten.
Björn
2024-10-14