Yakisoba – nudelwok med fläskkarré

Klassisk japansk street food på enkelt vis – Yakisoba bjuder på wokade nudlar, fläskkarré, fräscha grönsaker och en smakrik sås. En snabb och läcker vardagsrätt som hela familjen kommer att älska!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
4 portioner
Fläskkarré
300 g skivad benfri fläskkarré
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 tsk bikarbonat
1 msk rapsolja (till stekning)
Grönsaker
300 g vitkål
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
1 förp färska äggnudlar (à 250 g)
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:06:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett22 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53.2 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stHej Det är så bra när det står vad rätterna har för närlingsvärde. 🙂 Har ni informationen och lätt kan komplettera med det?
Åsa
Hej Åsa! Tack för att du såg att vi missat att lägga in det! Nu är det inlagt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Riktigt gott
Carina
Jättegott! Jag trodde att det skulle bli lite tråkigt, men det var det inte. Tips: strö bikarbonatet över köttet och låt stå. Skölj sedan av bikarbonatet och ha på resten av såsen. Tips 2: skär morötterna i supertunna stavar istället så matchar det snyggare med resten.
Björn
Gott men lite extra krydda behövs. Lade till 4 tsk sambal olek, lite kinesisk soja och salt så blev det mycket godare. Att klippa nudlarna i tre längder gjorde det enklare att blanda och äta.
Annika
Blev inte nöjd med resultatet. Tyckte jag kände en besk bismak, vet inte om det var bikarbonaten eller böngroddarna. / Eva
Eva
Tack, för ett mycket bra recept. Jag hade ingen karré, men kött till stekfläsk, inte rimmat. Vi är mycket nöjda, men så hade vi också allra finaste köttet från Lönneholm's utegrisar 🐖
Ulla-britt
Köttet luktar inte gott när man steker den med de kryddblandningar som står i receptet. Jag slängde i några vitlökar för att den ska lukta gott. Sen jag tog också ägg i blandningen för att den ska bli lite mer matig för kål och morötter tycker jag i alla fall inte är så roligt. Jag blandade i lite ostronsås också för att skapa lite balans i såsen.
Vandad