Yakisoba – nudelwok med fläskkarré
Klassisk japansk street food på enkelt vis – Yakisoba bjuder på wokade nudlar, fläskkarré, fräscha grönsaker och en smakrik sås. En snabb och läcker vardagsrätt som hela familjen kommer att älska!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
Fläskkarré
300 g skivad benfri fläskkarré
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 tsk bikarbonat
1 msk rapsolja (till stekning)
Grönsaker
300 g vitkål
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
1 förp färska äggnudlar (à 250 g)
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott
Carina
2024-12-04Jättegott! Jag trodde att det skulle bli lite tråkigt, men det var det inte. Tips: strö bikarbonatet över köttet och låt stå. Skölj sedan av bikarbonatet och ha på resten av såsen. Tips 2: skär morötterna i supertunna stavar istället så matchar det snyggare med resten.
Björn
2024-10-14Gott men lite extra krydda behövs. Lade till 4 tsk sambal olek, lite kinesisk soja och salt så blev det mycket godare. Att klippa nudlarna i tre längder gjorde det enklare att blanda och äta.
Annika
2024-09-28