Singapore Noodles
Smakrik nudelrätt med typiskt asiatiska smaker som soja, chili, curry, ingefära och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g benfri fläskkotlett
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1/2 msk curry
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
1 förp äggnudlar (à 250 g)
1 msk olja
1 förp böngroddar (à 280 g)
3 ägg
salt och peppar
1 kruka koriander
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd nudlar utan ägg.
Gör så här
Tips
Servera koriandern vid sidan av om alla kring matbordet inte tycker om den typiskt asiatiska örtkryddan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1875 KJ / 449 kCal
Fett10.4 g
Kolhydrater50.3 g
Protein37.4 g
Kommentarer
Gillades av hela familjen (även 8-åringen). Vi körde torkade kryddor, tom paprika eftersom att vi var oplanerade och hade bråttom. Funkade toppen! Nästa gång kör vi med färska kryddor och hoppas att det blir ääännu bättre :-)
Jenny
2013-10-07ja det är mitt favvorecept efter 4 veckor m matkasse. Jag rev ingefäran i stället för hacka den. Grymt gott.
Charlotte
2012-04-25Singapore noodles var otroligt gott! Högsta betyg från mig! Tipset jag kan ge är att det kan vara gott med soya eller sötsur sås till. Blir som pricken över i:et.
Jessika
2012-04-25