Singapore Noodles

16
3
Singapore Noodles

Smakrik nudelrätt med typiskt asiatiska smaker som soja, chili, curry, ingefära och koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Singapore Noodles

Ingredienser

4 portioner
400 g benfri fläskkotlett
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1/2 msk curry
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
1 förp äggnudlar (à 250 g)
1 msk olja
1 förp böngroddar (à 280 g)
3 ägg
salt och peppar
1 kruka koriander

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd nudlar utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera koriandern vid sidan av om alla kring matbordet inte tycker om den typiskt asiatiska örtkryddan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Jenny

2013-10-07

Gillades av hela familjen (även 8-åringen). Vi körde torkade kryddor, tom paprika eftersom att vi var oplanerade och hade bråttom. Funkade toppen! Nästa gång kör vi med färska kryddor och hoppas att det blir ääännu bättre :-)

Charlotte

2012-04-25

ja det är mitt favvorecept efter 4 veckor m matkasse. Jag rev ingefäran i stället för hacka den. Grymt gott.

Jessika

2012-04-25

Singapore noodles var otroligt gott! Högsta betyg från mig! Tipset jag kan ge är att det kan vara gott med soya eller sötsur sås till. Blir som pricken över i:et.

Näringsvärde per portion

Energi 1875 KJ / 449 kCal
Fett 104 g
Kolhydrater 503 g
Protein 374 g
Läs mer om näringsvärden