Singapore Noodles | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Singapore Noodles

Smakrik nudelrätt med typiskt asiatiska smaker som soja, chili, curry, ingefära och koriander.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla köttet. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
  2. Blanda köttet med vitlök, ingefära, soja, curry och sambal oelek. Låt stå minst 5 minuter.
  3. Kärna ur och strimla paprikan.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Stek köttet i oljan i en het stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt sköljda böngroddar och paprika. Stek ytterligare ca 3 minuter.
  6. Vispa ihop äggen. Blanda dem och nudlarna i woken och stek tills nudlarna blivit varma och äggen stelnat.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera toppad med koriander.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd nudlar utan ägg.

Tips

Servera koriandern vid sidan av om alla kring matbordet inte tycker om den typiskt asiatiska örtkryddan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g benfri fläskkotlett
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika
  • 1 förp äggnudlar (à 250 g)
  • 1 msk olja
  • 1 förp böngroddar (à 280 g)
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1875 kJ / 449 kCal