Singapore Noodles
Smakrik nudelrätt med typiskt asiatiska smaker som soja, chili, curry, ingefära och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g benfri fläskkotlett
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1/2 msk curry
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
1 förp äggnudlar (à 250 g)
1 msk olja
1 förp böngroddar (à 280 g)
3 ägg
salt
peppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1875 KJ / 449 kCal
Fett10.4 g
Kolhydrater50.3 g
Protein37.4 g
Kommentarer
Gillades av hela familjen (även 8-åringen). Vi körde torkade kryddor, tom paprika eftersom att vi var oplanerade och hade bråttom. Funkade toppen! Nästa gång kör vi med färska kryddor och hoppas att det blir ääännu bättre :-)
Jenny
2013-10-07ja det är mitt favvorecept efter 4 veckor m matkasse. Jag rev ingefäran i stället för hacka den. Grymt gott.
Charlotte
2012-04-25Singapore noodles var otroligt gott! Högsta betyg från mig! Tipset jag kan ge är att det kan vara gott med soya eller sötsur sås till. Blir som pricken över i:et.
Jessika
2012-04-25