Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokad lax

Wokad lax är en måltid inspirerad av det japanska köket. Laxen har en smakrik marinad av soja, ingefära och citron. Den wokade laxen tillagas snabbt och enkelt och serveras med stekta nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela laxen på längden, skär tvärs över i cm-breda skivor.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över fisken. Låt stå kallt.
  3. Skölj salladslök, körsbärstomater och bambuskott. Skiva salladslöken och skär svampen i bitar. Dra bort stjälkarna från spenaten, riv bladen i mindre bitar.
  4. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka lök, tomater, bambuskott och champinjoner i 1-2 minuter på hög värme.
  5. Blanda försiktigt ner laxen. Woka några minuter tills laxen är färdig.
  6. Vänd ner spenaten och låt den bli varm. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera gärna med stekta nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 5 körsbärstomater
  • 1 burk strimlade bambuskott (à 227 g)
  • 5 färska champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse spenat (à 150 g)
  • soja
  • salt och peppar
Marinad
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 msk färskriven ingefära
Till servering
  • ev stekta nudlar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer