Wokad lax
Wokad lax är en måltid inspirerad av det japanska köket. Laxen har en smakrik marinad av soja, ingefära och citron. Den wokade laxen tillagas snabbt och enkelt och serveras med stekta nudlar.
Ingredienser
4 portioner
300 g laxfilé
2 salladslökar
5 körsbärstomater
1 burk strimlade bambuskott (à 227 g)
5 färska champinjoner
2 msk rapsolja
1 påse spenat (à 150 g)
soja
salt
peppar
Marinad
1 msk japansk soja
1/2 msk citronsaft
1 msk färskriven ingefära
Till servering
ev stekta nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Brukar dock steka laxen vid sidan.
Sofia
2021-02-07Jag tillsatte även zucchini och tog rödlök istället för salladslök. Wokade grönsakerna för sig och stekte laxen separat. Kokade vanlig pasta till dottern.
Maja-stina
2020-08-11Hyfsat gott, men tror inte att jag kommer att göra om den igen. Marinaden var inte tillräcklig och jag förstår inte hur man kan woka lax utan att det smulas sönder (hur försiktig man än är), samtidigt som man vill få det vällagat. Vill man ha de hela så får man göra laxen separat på något sätt, steka eller något. Dessutom saknar receptet de "vanliga" ingredienserna i en wokad rätt, såsom fisksås. Jag la därför till dessa ingredienser, samt lite andra saker som kastanjer.
Henrik
2007-05-04