Wrap med fetacrème och kyckling
Recept på kryddig wrap med utsökt fetacrème och kyckling. Du marinerar kyckling i olja med chilipulver och vitlöksklyftor och serverar i tortillabröd tillsammans med tomat, rödlök, sallad och kräm av gräddfil och fetaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfiléer
1 msk olivolja till stekning
salt
peppar
Marinad
1 - 1 1/2 tsk chilipulver
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Fetacrème
1 1/2 dl gräddfil
2 msk flytande honung
150 g fetaost
Till servering
4 tomater
1 rödlök
65 g salladsmix
4 stora tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2778 KJ / 664 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut brödet till ICA:s Pitabröd. Gott!
Carita
2023-06-10Jag gjorde denna vegansk med Yipin marinerad tofu (eller marinera tofu själv), Violife greek white ("feta ost"), Alpro naturell yoghurt och agavesirap ist för honung. Blev supergott och uppskattat av ungdomarna här hemma :)
Susanne
2023-03-05Lätt o gott
Mathias
2022-04-21