Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

5
0
Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

Wraps med falafel är en smakrik och enkel lakto-vegetarisk vardagsmåltid som du snabbt lagar med färdig falafel! Bara att mixa hummus, steka falafel och servera med fetaost och sallad i tortillabröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Rödbetshummus

ca 400 g
rödbetor
1/2 msk
olivolja
1
förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 msk
tahini
2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
chilipulver
-
salt
-
svartpeppar
300 g
färdig falafel
4
stora tortillabröd

Till servering

150 g
fetaost
-
strimlad isbergssallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaosten mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2803 KJ / 670 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 75 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept