Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

10
3
Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

Wraps med falafel är en smakrik och enkel lakto-vegetarisk vardagsmåltid som du snabbt lagar med färdig falafel! Bara att mixa hummus, steka falafel och servera med fetaost och sallad i tortillabröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Rödbetshummus

ca 400 g rödbetor
1/2 msk olivolja
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl vatten
1/2 tsk chilipulver
salt
svartpeppar
300 g färdig falafel
4 stora tortillabröd

Till servering

150 g fetaost
strimlad isbergssallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaosten mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Folke

2022-02-10

Verkligen en positiv överraskning!

Noelle

2022-01-11

En återkommande favorit här hemma!

Linnea

2021-07-01

Jättegott och super fräsch sommar rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2803 KJ / 670 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 75 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden