Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost
Wraps med falafel är en smakrik och enkel lakto-vegetarisk vardagsmåltid som du snabbt lagar med färdig falafel! Bara att mixa hummus, steka falafel och servera med fetaost och sallad i tortillabröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4 portioner
Rödbetshummus
ca 400 g rödbetor
1/2 msk olivolja
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl vatten
1/2 tsk chilipulver
salt
svartpeppar
300 g färdig falafel
4 stora tortillabröd
Till servering
150 g fetaost
strimlad isbergssallad
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2803 KJ / 670 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen en positiv överraskning!
Folke
2022-02-10En återkommande favorit här hemma!
Noelle
2022-01-11Jättegott och super fräsch sommar rätt.
Linnea
2021-07-01