Wrap med fetacrème och kyckling

Wraps passar perfekt för en snabb middag. Det här receptet är en kryddig wrap med utsökt fetacrème och kyckling. Du marinerar kyckling i olja med chilipulver och vitlöksklyftor och serverar i tortillabröd tillsammans med tomat, rödlök, sallad och kräm av gräddfil och fetaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfiléer
1 msk olivolja till stekning
salt
peppar
Marinad
1 - 1 1/2 tsk chilipulver
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Fetacrème
1 1/2 dl gräddfil
2 msk flytande honung
150 g fetaost
Till servering
4 tomater
1 rödlök
65 g salladsmix
4 stora tortillabröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2778 KJ / 664 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
19 stSupergott. Gjorde denna med en avocadodressing blev riktigt gott!
Isabelle
Jätte gott📍
Christina
Bytte ut brödet till ICA:s Pitabröd. Gott!
Carita
Jag gjorde denna vegansk med Yipin marinerad tofu (eller marinera tofu själv), Violife greek white ("feta ost"), Alpro naturell yoghurt och agavesirap ist för honung. Blev supergott och uppskattat av ungdomarna här hemma :)
Susanne
Lätt o gott
Mathias
Detta va verkligen gott! Så lätt att göra och gick hem his hela familjen
Emelie
Den här maträtten föll oss tyvärr inte i smaken. Den var tråkig och menlös.
Johanna
Slog ihop kycklingwraps och pekingwraps la till sötsursås. Supergott
Karin
Jättegott! Grillar kycklingen och tar picklad rödlök istället. Familjefavorit :D
Anna
Väldigt gött och enkelt! Perfekt att slå in i folie och ha med sig på utflykten! 👌🏼
Daniel