Wonton med räkor och chiliolja
Kinesiska dumplings, också kallade wontons, kan fyllas med allt från kött och fisk till grönsaker. Dessa goda och smakrika degknyten har en fyllning av vannameiräkor och gräslök och serveras med fördel tillsammans med het chiliolja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
ca 20 st
Chiliolja
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt
Wonton
200 g råa frysta skalade vannameiräkor
4 msk finhackad gräslök
20 frysta wonton-plattor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hittade inga plattor så det fick bli deg, så nu undrar jag om ngn kan tipsa om hur tjock den ska vara för perfekt tillagning?
Kjell
2024-02-16Hej Kjell! Oj, vi har inte testat med deg. Men om vi får gissa så tror vi 1 mm tjockt, för dom färdiga plattorna är ungefär det. Prova att kavla och vik en platta först så vet du om det fungerar innan du kavlar ett helt gäng. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-16Har ni inte provat detta recept så gör det sååå gott !!
Åsa ulrika
2023-08-18Stämmer det att de bara ska koka i 30 sekunder? Låter kort med tanke på att fyllningen består av okokta räkor.
Andreas
2023-01-16