Wonton med räkor och chiliolja

6
5
Wonton med räkor och chiliolja

Kinesiska dumplings, också kallade wontons, kan fyllas med allt från kött och fisk till grönsaker. Dessa goda och smakrika degknyten har en fyllning av vannameiräkor och gräslök och serveras med fördel tillsammans med het chiliolja.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Wonton med räkor och chiliolja

Ingredienser

ca 20 st

Chiliolja

1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt

Wonton

200 g råa frysta skalade vannameiräkor
4 msk finhackad gräslök
20 frysta wonton-plattor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Blir det chiliolja över ska den förvaras i kylskåp och användas inom ett dygn.

Vill du göra egen dumpling- eller wontondeg hittar du recept här: Dim Sum/Won Ton-plattor.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Christel

2022-02-17

Lite pilligt och tog tid att göra knytena, men det var verkligen värt det. Så gott och smakrikt med chilioljan till

Vendela

2022-02-14

Lättlagat! Bytte ut chilioljan mot sojasås och sötsur sås.

Erik

2022-01-26

Blir något konfunderad över denna instruktion: ”Blir det chiliolja över ska den förvaras i kylskåp och användas inom ett dygn.” Chilioljan och dess innehåll håller i regel månader så länge den är täckt av olja. Hur kan ni rekommendera användning inom 1 dygn?

Redaktionen ICAse

2022-01-28

Hej Erik! Det är på grund av risken för tillväxt av clostridium botulinum som gör att vi rekommenderar att man bör konsumera oljan inom kort. Risken är liten, men den finns. Hälsningar Michelle