Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wokat fläsk med soja

Ett härligt och välsmakande wokrecept med ingredienser som vitlök, skinkinnanlår, salladskål, cayennepeppar och färsk persilja. Wokat fläsk med soja är dessutom mycket lättlagat och står färdigt på middagsbordet inom 30 minuter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla salladskålen. Ansa och skiva salladslöken.  
  3. Stek kålen och löken i 1 msk av oljan. Krydda med cayennepeppar och soja mot slutet av stekningen. Lyft upp på fat.
  4. Strimla och stek köttet i resten av oljan. Salta, peppra och pressa över vitlöken mot slutet av stekningen. Blanda i vinägern och vattnet och låt puttra några minuter. Hacka persiljan. Vänd ner kålen och persiljan i köttet. Servera med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (gärna jasmin)
  • ca 500 g salladskål
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • 1 1/2 msk olja
  • cayennepeppar
  • 2 msk soja
  • ca 600 g skivat skinkinnanlår
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept