Wokad sparris med krämig polenta
![Wokad sparris med krämig polenta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13612/cf_259/wokad_sparris_med_kramig_polenta.jpg)
Elegant wokad sparris med en len och krämig muskotkryddad polenta. Servera med några skivor rökt skinka. En läcker måltid med ett sting av vitlök och chili.
![Wokad sparris med krämig polenta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13612/cf_259/wokad_sparris_med_kramig_polenta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Krämig polenta
6 dl vatten
2 dl mjölk
1 krm riven muskot
2 msk smör
2 dl polenta (majsgryn)
2 msk finhackad vitlök
2 msk finhackad röd chilifrukt
Sparris
1 paket fryst sparris (à 200 g)
olja
salt och peppar
Till servering
200 g rökt skinka i tunna skivor
1 kruka persilja
Gör så här
I näringsberäkningen ingår den föreslagna desserten (se Tips nedan).
Tips
Det är gott att röra ner riven parmesan i polentan. Späd ev med lite mjölk om polentan blir för tjock. Servera gärna fruktsallad och glass till dessert.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2293 KJ / -1 kCal
Fett0 g
Kommentarer