Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Wokad sparris med krämig polenta

Elegant wokad sparris med en len och krämig muskotkryddad polenta. Servera med några skivor rökt skinka. En läcker måltid med ett sting av vitlök och chili.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Polenta: Koka upp vatten, mjölk, muskot, vitlök, chili och smör i en kastrull. Tillsätt polentan under omrörning. Sänk värmen och rör kontinuerligt om med en träsked. Låt småputtra i ca 10 minuter. Ta av från värmen.
  2. Sparris: Spola hastigt av sparrisen i hett vatten. Hetta upp en wok eller stekpanna med några droppar olja. Stek sparrisen i ca 2 i minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera polentan i djupa tallrikar. Lägg sparrisen och skinkan bredvid. Strö över persilja. 

I näringsberäkningen ingår den föreslagna desserten (se Tips nedan).

Tips

Det är gott att röra ner riven parmesan i polentan. Späd ev med lite mjölk om polentan blir för tjock. Servera gärna fruktsallad och glass till dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
Krämig polenta
  • 6 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm riven muskot
  • 2 msk smör
  • 2 dl polenta (majsgryn)
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 msk finhackad röd chilifrukt
Sparris
  • 1 paket fryst sparris (à 200 g)
  • olja
  • salt och peppar
Till servering
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2293 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer