Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Het chilipaste med paprika

Den fruktigt heta chilipasten med paprika är god som tillbehör till både kött, kyckling och vegetariska rätter. Kalonjifrön, som smakmässigt drar åt peppar och muskot, går bra att ersätta med riven muskotnöt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär chili och paprika i 2–3 cm stora bitar.
  2. Blanda chili och paprika med vinägern i en bunke. Låt dra minst 6 timmar.
  3. Sila bort vinägern. Skala vitlöken. Mixa blandningen med vitlök och salt i en mixer. Blanda i kalonjifrön eller riven muskot.
  4. Fyll i väl rengjord burk. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 5 dl
  • 200 g röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 röda paprikor
  • 5 dl äppelcidervinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm riven muskot eller 1 msk svarta kalonjifrön (nigellafrön), för 5 dl
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 255 kJ / 61 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer