Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Natillas

Natillas är en typ av spansk kräm med goda och lena smaker. Rätten är ett supersmarrigt och roligt alternativ till efterrätt och du förvarar den i kylskåp och serverar väl kyld.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Hetta upp mjölken till kokpunkten i en vid kastrull. Vänd ner vitorna i den heta mjölken. Rör om ett par gånger.
  3. Låt vitorna ligga tills de stelnat helt, ca 10 minuter. Fiska upp äggvitorna och placera i en serveringsskål.
  4. Vispa äggulorna med socker till ett fluffigt skum. Rör ner mjölet. Tillsätt blandningen i den heta mjölken under kraftig vispning.
  5. Sjud blandningen på låg värme under omrörning tills den tjocknar ordentligt. Smaka av med muskot och slå såsen över äggvitorna. Serveras väl kyld.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 8 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl socker
  • nyriven muskot
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer